Söök ja jook Tenerifel

Kogu saarel, aga eriti turistipiirkondades (nt Playa de las Americas) on laias valikus mitmesuguseid restorane ja neid leiab pea igal tänavanurgal. Võimalus on nautida erinevate rahvusköökide (Saksa, Inglise, Mehhiko, Hiina, Tai, Jaapani, India, Prantsuse ja Itaalia) roogi, kuid kindlasti tasub sisse astuda kohaliku köögi hõrgutisi pakkuvatesse restoranidesse.

Kui oled kord tulnud Tenerifele, siis on pea kohustuslik maitsta pakutavaid mereande – alati värskeid ja suurepäraselt valmistatud. Kohalikud sardiinid viivad aga lausa keele alla. Proovimist on väärt ka värsked puu-ja juurviljad, hautised, kalapajad, kartuliroad, lihatoidud ja erinevad kastmed. Kanaaride gastronoomiat võib kohati võrrelda Ladina-Ameerika ja Aafrika köökidega.

Populaarseimad road on liha- ja kalaroad juurde pakutava papas arrugadasega (soolases vees keedetud soolakristallidega kaetud koorega kartul), sancocho canario (soolakala kastmes), conejo al salmorejo (traditsioonilises kastmes hautatud küülik), mojo cochino (traditsioonilises kastmes hautatud sealiha) jpt. Enamik roogi serveeritakse koos spetsiaalse kastme mojoga, mille valmistamisel kasutatakse sageli küüslauku, pipraid ja paprikat ning teisi aineid, mis kujundavad kastme värvi ja maitse.

Toidu kõrvale pakutakse ka gofiot – maisijahust tehtud putru või koorikleiba. Populaarsed aga on ka hispaanlaste traditsioonilised road nagu paella (riis mereandide ja/või sea ning kanalihaga), gazpacho (külm aedviljasupp), caldera de pescado (hispaaniapärane kalasupp) ning tortilla (hispaania kartuliomlett).

Ei saa märkimata jätta kanaari rummi ja rummimett, mis sobib suurepäraselt kokku praetud kohalike banaanidega ja loomulikult palmimesi ning kaktusemoos.

Kohalikest veinidest väärib eraldi märkimist Malvasia vein, mis kogus tuntust juba 15.-17. sajandil, saavutades mitmete Euroopa kuningakodade lemmikveini staatuse ja mida armastas ka Vene tsarinna Jelizaveta. Kanaari veinidest pidas lugu ka Shakespeare, mainides neid oma teostes. Veinidest parema ülevaate saamiseks loe siit